Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Kasım 2014 Salı

HIPERBARIČNA TERAPIJA S KISIKOM – HBOT

HIPERBARIČNA TERAPIJA S KISIKOM – HBOT

Telo športnika je vsakodnevno izpostavljeno neverjetnemu stresu. Da bi preprečili nevarnost poškodb in fizično utrujenost, ki je posledica vsakodnevnih naporov, se veliko športnikov ozira po alternativnih metodah, ki bi jim pomagale ohranjati vrhunske sposobnosti.

Hiperbarična terapija s kisikom (HBOT) predstavlja eno od najbolj učinkovitih metod regeneracije športnikov. Deluje tako, da dovaja telesu, vse do celičnega nivoja, najpomembnejši element, kisik. Med izvajanjem terapije, športnik udobno leži v komori, medtem, ko povečan zračni tlak potiska kisik v tkiva in organe. Po eni uri terapije, je telo povsem zasičeno s kisikom.

KAKO DELUJE


Povečan zračni tlak v komori omogoča rdečim krvničkam ter krvni plazmi, da prenašajo kisik globoko v tkiva in mišična vlakna v telesu ter naravno povečujejo funkcijo ter sposobnosti. Nenadno povečanje kisika zagotavlja hitrejše celjenje mišičnih poškodb, medtem ko se obnovi rast vitalnih tkiv ter krvnih žil. Kot dodatek k zdravilnemu učinku, veliko športnikov uporablja hiperbarično komoro celo kot nadomestilo za zamenjavo krvi ali jo kombinira z višinskim treningom, ker prinaša telesu novo naravno energijo.
Hiperbarični kisik za regeneracijo

Mitohondrije pogosto v prenesenem pomenu imenujemo celične elektrarne, ker spreminjajo beljakovine, maščobe in maščobne kisline, ki jih zaužijemo, v energijo, ki jo celice lahko porabljajo. Več stvari je potrebnih za pravilno delovanje mitohondrijev, toda najpomembnejši element je kisik.

Če je na voljo dovolj kisika, mitohondriji delujejo kot majhne, mikroskopske, tovarne energije, ki na celičnem nivoju telo preskrbujejo z energijo. Nasprotno, ko je nivo kisika nizek, mitohondriji proizvajajo mlečno kislino, spojino, ki je sinonim za mišično bolečino ter utrujenost.

Hiperbarična terapija s kisikom (HBOT) potiska kisik globoko pod kožo v mišice, brez sodelovanja pljuč in srca. To lahko vpliva tudi na povečano porabo maščob ter izboljšuje vzdržljivost, ob zmanjšani produkciji mlečne kisline. Ta kombinacija pomeni boljše sposobnosti, hitrejšo regeneracijo ter manjše neugodje po napornih treningih.

Hiperbarični kisik za športne poškodbe


Večini profesionalnih športnikov pomenijo poškodbe del njihovega življenja, njihove aktivnosti. Ključnega pomena je preventiva ter pravočasno in popolno okrevanje.

Hiperbarični kisik se uporablja za pospeševanje celjenja poškodb, razvrščenih glede na resnost od kapi do opeklin ter zlomov. Sposobnost koncentriranega kisika v hiperbarični komori je, da obnovi rast krvnih žil in kit, zaradi česar je kot nalašč primerna za športnike.
OPREMA

PRENOSNE HIPERBARIČNE KOMORE:


  • MINI
dimenzije: 60 x 210 cm, 15 kg

  • VELIKA

dimenzije: 70 x 210 cm, 18 kg

  • POKONČNA

dimenzije: 100 x 300 cm, 30 kg


Za vse informacije, ponudbe, naročila in cenik nas kontaktirajte na  
http://www.medi-sport.net/hiperbari269na-terapija.html
info@medi-sport.net.