Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Aralık 2014 Cuma

Тримата простреляни в Лясковец са в стабилно състояние

Тримата простреляни в Лясковец са в стабилно състояние

15 март 2014, 14:03 | Мирослава Александрова

Това съобщиха от ВМА

Тримата пострадали служители на МВР, които бяха настанени във ВМА след вчерашния инцидент в Лясковец, към момента са в стабилно състояние без усложнения вследствие на огнестрелните наранявания, съобщиха от ВМА.

 Според полк. доц. Николай Младенов – зам.-началник на Клиниката по анестезиология и реанимация към ВМА, засега липсват данни за развитието на компартиментен синдром (лошо хранене на мускулните групи, повишено налягане и бъбречна недостатъчност), което е знак за по-добра перспектива при възстановяване на горните крайници и при тримата. 

За състоянието на пострадалите в реанимацията на ВМА се грижат високоспециализирани военни хирурзи, травматолози и реаниматори с богат опит в лечението на огнестрелни и взривни травми от участието им в задгранични мисии в Ирак, Косово, Босна и Херцеговина, Афганистан и Мали.

Днес на тримата ранени ще бъдат извършени поредните операции с цел предотвратяване на инфекциозни процеси. По преценка на лекарите ще бъде приложена хипербарна кислородна терапия в барокамерите на ВМА. По време на хипербарните сеанси се повишава концентрацията на кислород в организма, стимулира се активността на имунната система и лечението на труднозарастващи рани, предизвиква се силно антимикробно действие и се ускорява цялостно оздравителния процес на пациента.
 http://www.sofia.utre.bg/2014/03/15/215481-trimata_prostrelyani_v_lyaskovets_sa_v_stabilno_sustoyanie